Högtalare:

/products/L60/small/top_left.jpg  - - - bottom_left.jpg
 L60 Ultraljudshögtalare
L400 Ultraljudshögtalare

Mikrofoner

- - - microphone_3.jpg  
Extern mikrofon till D500X  

 

Sladdar

/products/cables/small/front.jpg Anslutningssladd med 3.5 mm stereokontakt
Sladden finns tillgänglig med 3,5 mm stereokontakt i båda ändar eller med 3,5 mm stereokontakt i ena änden och två RCA/phono-kontakter i den andra. Används t.ex. för att koppla en detektor till en bandspelare.
/other/no_image-small.png Förlängningssladd för mikrofon, D1000X
Den 1,5 m långa sladden används för att kunna placera mikrofonen på visst avstånd från detektorn.
/other/no_image-small.png Sladd för externt batteri till D1000X
Sladden kopplar en D1000X-detektor till en extern strömkälla (7-10 V). Avskalade ledare i ena änden.
/products/battery_cable2/small/battery_cable2.jpg Sladd för externt batteri till D500X
Sladden kopplar en D500X-detektor till en extern strömkälla (4,5-8 V). Avskalade ledare i ena änden.
/other/no_image-small.png 5-poliga XLR-sladdar
För att förlänga den externa mikrofonsladden till D500X kan dessa sladdar användas. Vi tillhandahåller sladdar i flera olika längder.

Ljud-CD och böcker

CD and booklet Bat call CD/booklet
This double CD from Sittelle contains recordings of the sonar of 27 European bat species, as heard through a bat detector. Numerous examples of both heterodyne and time expansion signals are given on the two CDs, with a total playing time of more than two hours. The CD and the accompanying booklet "The World of Bats" by Michel Barataud is an excellent aid to learn how to identify the different species.

Fladdermöss - i en värld av ekon

Vi skymtar deras flyende skuggor i sommarnatten, hör deras parningsrop i höstmörkret och anar de flyktiga silhuetterna i det dunkla gatljuset. Fladdermössen bor i våra hus och jagar i våra trädgårdar och parker. Men vilka är de och hur lever de?
Fladdermöss - i en värld av ekon är den första svenska boken om fladdermössens liv. Den handlar om säregna, fascinerande och mytomspunna djur, däggdjur precis som vi själva, lika i grunden men ändå så annorlunda. Boken sträcker sig från Mayatemplen i Latinamerika till svenska jordkällare, från Kenyas slätter till bergen i Taiwan.
Texterna och fotografierna ger en fantastisk inblick i den värld av ljud och dofter som fladdermössen möter varje natt. Vi får läsa om hur sinnesintryck långt bortom vår mänskliga uppfattningsförmåga formar deras tillvaro. Vi lär känna fladdermössens natur, deras långa historia och relation till människan och får berättat om nyttan de gör i naturen. Natten kommer aldrig mer att kännas ensam.